AZ ALKOTÁSOK MEGSZÜLETTEK A 4. DRÓTÉKSZERES JÁTÉKRA

 Kedves játékos társak! Köszönöm, hogy játszottatok! Örülök, hogy sikerült olyan témát találni, amit kedveltetek, amire szívesen készítettétek ezeket a gyönyörű ékszereket. Külön öröm, hogy nem  csak szőlő témában mozdultak meg a fantáziák! A leírásoknak is nagyon megörültem, úgy gondolom, hogy másoknak is érdemes megismerniük a bennünk rejlő lelket, legalábbis, ami az alkotáshoz kapcsolódik!
A következő játék házigazdája, az elsőként jelentkező Inky (Csiki Enikő) lesz! 
Nem is szaporítom a szót, lássuk mit szüretelhetünk a játék végén!
                                                       
                                                       Inky (Csiki Enikő)
"Ha szüret, akkor bor, és szőlő! Nekem ezek jutnak eszembe legelőször, ezért esett a választásom, a zöld gyöngyökre. Szüretkor, a jó kis általános iskolai diszkók, nagyapám sündörgése a kertben, és az elfelejthetetlen szag a nagyszüleim háza körül. Ilyenkor nekem ezek jellemezték a Szüretet. Volt amikor kiskoromban Én is kaptam egy pohárka mustot, amit nagymamámmal elkortyolgattunk :-) . Viszont nekem a zöld szőlő az igazi, mégis talán a piros ízét jobban szeretem. Ez volna a véleményem, és élményem a Szüretről."


  Alma medál.

A szüretre gondolva három dolog jutott eszembe: szőlő, alma, és bor.
Már korábban is ki akartam próbálni a gyönggyel való behálózását egy
formának, és ehhez az alma forma megfelelőnek tűnt. Így született meg
ez a vidám medál.
Vera Násfa

Szőlőfürtös kollekciót már készítettem korábban, erre a játékra mást szerettem volna készíteni, valami nagyon mást, sőt már-már elvontat. Ahogy megláttam a boltban ezt az ezüstfóliás kézzel készített gyöngyöt, rögtön a szüret jutott az szembe róla: a lédús szőlő, a szilva, de talán leginkább a padlizsán. Vörösrézzel fontam körbe, mintha inda ölelné körül.Rövid Eszter Zsófia                            Aputól kaptam egy vastagabb drótot, sajnos nem tudta már megmondani, hogy pontosan mi, de a sárgaréznek valamilyen ötvözete. Ebből készült az alap, és az inda. A szőlőfürtöt (mert az lenne :) ) pedig üveggyöngyökből, és sárgarézből tekergettem. Szerintem elég őszies, szüretes lett a hangulata, mondjuk kicsit sablonosnak érzem,   hogy szőlőfürtöt választottam, de nekem tetszik, remélem nektek is :)
Bodza stúdió (Fehér Laura)
Már régóta terveztem egy szőlőfürtös karkötőt és amikor megláttam a játék témáját, azonnal tudtam, hogy most vagy soha, de meg kell csinálnom végre, ami a fejemben van. (Sajnos közbejött egy kis fülgyulladás gyanú a kisebbik gyerkőcnél, így végül a hozzá tervezett fülbevaló nem készült el)
Azt hiszem, a karkötőn minden látszik. A nyáron megérett szőlőfürtök - egy vörös is bekeveredett valahogy :) - az indák, a levelek és hát a karkötő maga az, amire a szőlőt felfuttatták...


Tina Gyöngye (Nagy-Kőszegi Krisztina)
Elkészültem a játékra egy karkötővel.
A Champagne nevet kapta. Az ihletet a szőlők színe (bordó és zöld) és formája adta.
Gömbölyű gyöngyöket használtam, mintha szőlő szemek lennének. A halvány sárgás kristály megjelenése, a pezsgő színére utal. A tekervényes minta, az indákat próbálja utánozni. Így válik bemutathatóvá egy szőlőszem élete, a szüret előtti és utáni állapotában, ahogy átalakul       egy  finom nedűvé.Nagyon jó témát választottál a játékhoz. Jó volt készülni rá.Perényi Anna
Igazán a kisfiam miatt lett a pók téma választva, mivel most nagyon sok pók mászkál az udvarban, a lakásban, és 2 éves 2 hónaposan csodásan tudja visítani, hogy KÓK!!!!!!!!!! Kellő mértékben remegni is tud a "félelemtől" hozzá. Úgy gondoltam, hogy nem csak az ősz velejárója ez a rengeteg pók, de szüret alkalmával is sok-sok pókhálóra bukkanhat az ember! :-)                                                                                                                            Stigi
Szőlőfürt medál
A szüret nálam, mindig szőlőültetvény, bor, édes élet képében jelenik meg, 2 éve magam is szőlő"birtokos" lettem, így a téma szinte adta magát. A szőlő számomra egyet jelent a Magyarsággal, az élettel, a természet szépségével, ahogyan egy száraznak tűnő tőkéből fiatal indák, fürtök fejlődnek. Ezt próbáltam a medálban is megalkotni, szabálytalan indák, zöld szőlő szemek fürtbe rendeződve.

7 megjegyzés:

 1. Megint nagyon szép dolgok kerültek ki a kezeitek alól. Gratulálok Mindenkinek!

  VálaszTörlés
 2. Micsoda gyönyörűségek!! A karkötőktől teljesen el vagyok ájulva, de a többi is olyan szép!! Gratulálok mindenkinek!

  VálaszTörlés
 3. Ismét nagyon szép ékek születtek! Gratulálok minden játékosnak és külön köszötöm az új résztvevőket!

  Stigi, neked hála a háziasszony szerepért, Inky neked meg a következő forduló elvállalását!

  VálaszTörlés
 4. Valóban szép és kreatív munkák születtek. Köszönjük Stigi, és köszönöm, hogy a következő játékot én kezelhetem :-) Az az alma... nagyon szuper! A karkötők is aranyosak, én nem mertem belevágni egy ilyesmibe, de ti nagyon jól megoldottátok :-) Mindegyik egyedi darab, és gyönyörű!

  VálaszTörlés
 5. Köszönjük a játékot, élveztem minden percét a "munkának". És nagyon szépek az elkészült ékszerek.

  VálaszTörlés
 6. Örülök, hogy sikerült jó témát találni, köszönöm a résztvevőknek és Inky, várom a következő fordulót!

  VálaszTörlés
 7. Micsoda gyönyörűségeket alkotsz!! Az a szőlőfürtös, rendkívülien tetszik. :)

  VálaszTörlés